+31 (0)547 335555 (HEBO) info@hartvoorhengevelde.eu
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Landelijke lancering HartslagNu App

  • donderdag, 19 november 2015 09:03

Vanaf dinsdag 20 oktober 2015 is de nieuwe HartslagNu App beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone. Burgerhulpverleners werden tot heden alleen via een Sms-bericht opgeroepen bij een reanimatie in de buurt van een opgegeven adres. Vanaf 20 oktober kan dit ook met behulp van een App. Met behulp van de HartslagNu App worden burgerhulpverleners gealarmeerd die daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer zijn en binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn. Verder houdt de App rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen.  

De App gebruikt de locatie informatie van de smartphone om de huidige locatie te bepalen. Deze data wordt naar het HartslagNu systeem gestuurd, waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie situatie kunnen zijn. Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct gehoor kan worden gegeven aan de oproep, mede doordat bij de app een eigen meldingsgeluid ingesteld kan worden.

De App is vanaf dinsdag 20 oktober 2015 beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam - hartslagnu -. Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren.

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen).

Note: Er wordt gevraagd om 'locatievoorziening' op uw smartphone op 'altijd' in te stellen voor de App. De App gebruikt niet continu uw GPS, maar deze dient wel altijd aan te staan.

Waar kan jij een AED vinden?

waar

Laatste nieuws

112

Direct kunnen handelen!

Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Door het slachtoffer meteen te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED, kan de overlevingskans worden verhoogd naar 50 tot 70%. Dit betekent dat door snel en accuraat te handelen, 100 tot 150 personen kunnen worden gered. Om ervoor te zorgen dat omstanders snel hulp kunnen bieden, hangen er in vele openbare ruimtes en bij bedrijven AED´s. Een AED is een hulpmiddel bij de reanimatie die indien nodig een schok kan toedienen aan het slachtoffer.

Meer info

Mede mogelijk gemaakt door

  • ZomerFeesten Hengevelde
  • Gemeente Hof van Twente
  • Rabobank
  • SIO Hengevelde